Friday 15 July 2011

Ploomikompott

Vaja làheb:
1,5 kg ploome
0,5 l vett
250 gr suhkrut

(sellest kogusest saab ca 2,5 l kompotti)

Valmistamine:
1. Pese ploomid, lõika pooleks ning eemalda kivid.
2. Keeda suhkrusiirup (kuumuta vesi keemiseni, lisa suhkur ja keeda 5-7 minutit).
3. Lisa ploomid ning keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni ploomid on pehmed. (NB! Kindlasti ei tohi yle keeta. Mul làks pisut yle ja maitse on OK, aga nàeb natuke nagu moosi moodi vàlja)
4. Tõsta ploomid vahukulbiga kuumadesse steriliseeritud purkidesse, kalla peale siirup.
5. Kaaneta purgid.
6. Lase jahtuda, siis säilita jahedas.

NB! Paksu pòhjaga teraspott on abiks.

Allikas: Nami-Nami

No comments:

Post a Comment