Sunday, 8 April 2012

Kohvimuffinid (toorjuustuvõõbaga)

Vaja làheb:
2 suurt muna
150 g suhkrut (jàrgmisel korral vòiks proovida pruuni suhkrut)
100 g sulatatud võid
50 g hapukoort (asendasin naturaalse jogurtiga)
1.5 dl piima
1 sl lahustuva kohvi graanuleid (nt Nescafé)
2 sl Vana Tallinna vm koorelikööri (asendasin Baileys'ga)
200 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl jahvatatud kaneeli

Sellest kòigest tuleb 14 muffinit (minu vormide ja vàrkidega)

Toorjuustuv66ba jaoks:
100 gr maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
ca 80 gr tuhksuhkrut

Valmistamine:
1. Vahustada munad suhkruga (valge ja kollane eraldi).
2. Sega jahtunud sulavõi, hapukoor ja piim, kohvipulber ning kooreliköör munavahu hulka.
3. Siis sega juurde omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja kaneel.
4. Jaota tainas pabervormidega vooderdatud muffinipannile.
5. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni muffinid on kerkinud ja küpsed (kontrolli küpsust puutikuga).
6. Toorjuustuglasuuri jaoks sega toorjuust ja tuhksuhkur omavahel ühtlaseks. Määri glasuur noa abil jahtunud muffinitele.

Note to self: ei tulnud hea cupcake moodi v66p. Yldse mitte. Ilma v66bata oli ka hea ja ilmselt ilma glasuurita need kàiku làhevadki kuni mul mingit head v66ba-m6tet ei tule. Yldises plaanis vàga maitsvad muffinid. Jàrgmisel korral proovin valge suhkru asendada pruuniga ja poetada taignasse pisut shokolaaditykke. Miks mitte ka piparkoogimaitseainet kaneeli asemel...

Inspiratsioon: Nami-Nami

No comments:

Post a Comment