Thursday, 15 March 2012

The Hummingbird Bakery šokolaadikypsised



Vaja làheb:
.. 225 g toasooja pehmet võid
.. 350 g pehmet heledat pruuni suhkrut
.. 2 muna
.. 0.5 tl vanilliekstrakti (arvutada ekstrakti jàrgi kogus)
.. 400 g nisujahu
.. 0.5 tl soola
.. 2.5 tl söögisoodat vòi kypsise kypsetuspulbrit (jahu koguse jàrgi arvutada vajalik hulk)
.. 225 g jämedalt hakitud tumedat šokolaadi (min 70% kakaod)

Valmistamine:
1. Pane või ja suhkur mikserinõusse ning hõõru kreemjaks ja õhuliseks.
2. Lisa ükshaaval vahustades munad.
3. Vähenda mikseri kiirust ning lisa juurde vanilliekstrakt.
4. Lisa jahu, sool ja söögisooda, sega hoolega, kuni saad ühtlase taina.
5. Sega juurde hakitud šokolaad.
6. Taigen ca pooleks tunniks kylmkappi
7. Jaota tainas 24 võrdse suurusega tükiks ning tõsta korraga kuus tainatükki küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (jäta piisavalt ruumi küpsiste vahele!)
8. Küpseta 170-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni küpsised on servadest kuldpruunid ning üsna lapikuks vajunud.
9. Lase küpsistel veidi ahjuplaadil jahtuda, siis libista metallrestile lõplikult jahtuma.

Note to self: kypsised tuleb kolme pàevaga àra syya. Edaspidi teen poole vàhem :))

Note to self 2: jàrjekordne hitt!

Allikas: Nami-Nami

No comments:

Post a Comment